10. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

DSC_3252

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava danas je održana 10. sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe na kojoj se razgovaralo o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i donesenom paketu zakonau okviru mirovinske reforme.

Članovi Nacionalnog vijeća iz Sindikata umirovljenika Hrvatske i Matice umirovljenika Hrvatske iznijeli su svoje neslaganje s prijedlogom odredbe u Nacrtu spomenutog Zakona koja uređuje obvezni liječnički pregled vozača starijih od 67 godina. Zaključeno je će Nacionalno vijeće uputiti dopis Ministarstvu unutarnjih poslova i zatražiti sastanak s predstavnicima umirovljenika u vezi s navedenom problematikom.

Pomoćnica ministra Čičak podsjetila je da je Hrvatski sabor izglasao izmjene mirovinskih zakona koji će na snagu stupiti s 1.1.2019. godine te najavila izradu podzakonskih akata koje je potrebno uskladiti s novim zakonodavnim okvirom.

DSC_3258

Članovi Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe dogovorili su nastavak dinamike rada Vijeća i u narednoj godini.

Na sjednici Vijeća sudjelovali su pomoćnica ministra Melita Čičak, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova te predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

DSC_3264