Ministar Pavić na konferenciji “Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo“

MAMFORCE_1

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na konferenciji „Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo“ koja je održana u dvorani Hrvatske udruge poslodavaca.

U svom pozdravnom govoru ministar je naglasio da će usklađivanje privatnog i poslovnog života biti jedna od tema budućeg predsjedanja Europskim vijećem 2020.

“Uvjeti rada su jako bitni, ugovorili smo nekoliko desetaka milijuna kuna projekata koji će pratiti uvjete rada, posebice u sezoni. Uvjeti rada i povećanje plaća jedan su od razloga sa čijim će poboljšanjem ljudi ostajati u Hrvatskoj”, ustvrdio je ministar na konferenciji u organizaciji Jutarnjeg lista i Instituta “Zaposlena mama”.

Podsjećamo, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u 2017. godini sudjelovalo u EU – projektu „Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života“ čiji je konačni rezultat bio dodjeljivanje Ministarstvu MAMFORCE STANDARD –a 19. prosinca 2017. godine u Hrvatskom saboru koji je u ime ministarstva primila državna tajnica Majda Burić.

MAMFORCE_2