Dodijeljeno 9 novih ugovora za program zapošljavanja žena „Zaželi“

Zaželi_naslovna

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u petak, 6. srpnja, dodijeljeno je devet novih ugovora za program zapošljavanja žena „Zaželi“ čija je vrijednost veća od 20 milijuna kuna. Ugovore je u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uručila državna tajnica Katarina Ivanković Knežević.

U okviru devet ugovorenih projekata kojih će se zaposliti više od 100 nezaposlenih žena na aktivnostima pružanja podrške i potpore za više od 500 starijih osoba i osoba u potrebi.

Zaželi_4

Državna tajnica Ivanković Knežević istaknula je da je program „Zaželi“ najveći program financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru kojeg će se zaposliti oko 7 i pol tisuća žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada koje će skrbiti za oko 30 tisuća starijih osoba i osoba u potrebi u njihovim domovima. Posebno je naglasila da će se svaka zaposlena žena imati mogućnost dodatnog obrazovanja što će im po završetku projekta omogućiti veću zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada.

Zaželi_3

U okviru programa zapošljavanja žena do sada je ugovoreno 164 projekata čija ukupna vrijednost premašuje pola milijarde kuna, gotovo 600 milijuna kuna, a kojim će se zaposliti 3719 žena.

Zaželi_2

Popis projektnih prijedloga za koje su dodijeljeni ugovori:

  1. ZAŽELI – OPĆINA ČAĐAVICA- Općina Čađavica
  2. ZAŽELI ŠTEFANJE – Općina Štefanje
  3. Zaželi u Suhoplju – Općina Suhopolje,
  4. ZAPOSLI – EDUCIRAJ – POMOZI, ZEP – HRVATSKI CRVENI KRIŽ – ZAJEDNICA UDRUGA DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE, VARAŽDIN
  5. „ZAŽELI BOLJI ŽIVOT U OPĆINI ČAČINCI” – Općina Čačinci
  6. Želim obrazovanje i posao – Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec
  7. “Nova prilika”- Općina Vinodolska općina
  8. Zaželi, ostvari i pomozi – Udruga žena “Bračevci”
  9. ZAŽELI – Program zapošljavanja žena na području Općine Bosiljevo – Općina Bosiljevo