Dodjela ugovora za program zapošljavanja žena „Zaželi“ u Trilju

Trilj_Zaželi

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić uručio je danas Grad Trilju ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ZAŽELI žene triljskog kraja“ ukupne vrijednosti 4.770.751,00 HRK. Uz ministra Pavića na svečanosti dodjele sudjelovao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

U okviru projekta Grada Trilja- ZAŽELI žene triljskog kraja zaposlit će se 25 nezaposlenih žena na aktivnostima pružanja podrške i potpore za 100 starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju u njihovu domu.

Trilj_2

Podsjećamo Program zapošljavanja žena „Zaželi“ najveći je program financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru kojega će se diljem Hrvatske zaposliti oko 7.500 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 30.000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima.

Prema dosad donesenim odlukama o financiranju, odobrena je dodjela bespovratnih sredstava za 214 projekta, ukupne vrijednosti 772.582.959,13 HRK, na kojima će se zaposliti 4.757 nezaposlenih žena.