Državna tajnica Katarina Ivanković Knežević na završnici projekta „Iskustvo zlata vrijedi“

PXL_060718_21258154

Državna tajnica Katarina Ivanković Knežević sudjelovala je na završnoj svečanosti projekta „Iskustvo zlata vrijedi“ u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista. Riječ je o projektu čiji cilj jest podići svijest o problematici zapošljavanja studenata s invaliditetom i studenata slabijeg imovinskoga statusa.

PXL_060718_21258153

Istaknula je da Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom provode niz projekata kojima se potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom te da su mjere aktivne politike zapošljavanja u prilagodili kako im omogućili dodatni poticaj pri zapošljavanju.

06.07.2018., Zagreb - U hotelu Westin odrzana je zavrsna manifestacija projekta "Iskustvo zlata vrijedi" na kojem su urucene plakete i priznanja za doprinos ovom projektu. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Podsjetila je na izmjene i dopune Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom kojim se znatno olakšava i ubrzava uključivanje nezaposlenih osoba s invaliditetom u postupku profesionalne rehabilitacije te se ujedno omogućuje da se sredstva s osnove novčane naknade zbog neispunjavanja kvotne obveze mogu koristiti i za razvoj sustava profesionalne rehabilitacije. „Na taj način jačaju se kapaciteti centara za profesionalnu rehabilitaciju“, zaključila je.

PXL_060718_21258163

Uz državnu tajnicu na svečanosti je sudjelovala i ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Damira Benc.

Foto: Žarko Bašić/Pixell