Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavio novi web portal

HZZ-web

Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavio je novi web portal koji prvi put integrira sve usluge HZZ-a (fizičke i on-line usluge te elektronske usluge putem sustava e-Građani) u jedinstveni katalog od preko 30 usluga za poslodavce i posloprimce iz područja tržišta rada i razvoja karijere.

Zavod je tijekom prošle godine pokrenuo projekt vizualnog i verbalnog unapređenja komunikacijske platforme prema korisnicima koji je rezultirao uspostavom modernih temelja za izgradnju on-line i off-line komunikacije s korisnicima.

Jedna od važnijih aktivnosti u okviru projekta definiranja nove komunikacijske platforme je izrada potpuno novog hzz.hr portala, koji se temelji na novom vizualnom identitetu i novom načinu prezentiranja informacija, s ciljem da iste korisnicima budu dostupnije i razumljivije.

Novi portal obuhvaća tri glavna područja: tržište rada, razvoj karijere i statistika tržišta rada koja su jasno istaknuta i dostupna. Usluge i sadržaji koje HZZ nudi u tim kategorijama jedinstveni su na tržištu, stoga je HZZ kao javna institucija odlučio svim korisnicima ponuditi svoje usluge u lako dostupnoj formi.

Na novom portalu, korisnici mogu pronaći i informacije o brojnim uslugama proizašlima iz projekata koji su rezultirali značajnim kvalitetnim sadržajima koji do sada nisu bili dostupni na jednom mjestu.

Novi hzz.hr portal također predstavlja kvalitetan temelj za uvođenje novih usluga baziranih na sustavu e-Građani, koji će time postati središnje mjesto na kojem će posloprimci i poslodavci moći koristiti usluge HZZ-a.