Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje dodijeljeno više od 2 milijuna kuna za jačanje ljudskih potencijala

DSC_9332

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava potpisan je ugovor o dodjeli izravnih sredstava Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za provedbu projekta „Jačanje administrativnih kapaciteta Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje“ vrijednog više od 2 milijuna kuna.

Ugovore su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, ravnatelj HZMO-a Josip Aladrović i ravnatelj HZZ-a Ante Lončar.

DSC_9326

Ministar Pavić istaknuo je da je jačanje ljudskih kapaciteta izrazito bitno i predstavlja prvi korak u reformi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Izrazio je želju da će daljnji projekti krenuti bržom dinamikom, posebice kada je riječ o informatizaciji sustava Zavoda, kako bi sustav bio efikasniji i dostupniji građanima.

DSC_9329

Ravnatelj HZMO-a Josip Aladrović kazao je da će potpisani ugovor omogućiti sustavu da bude puno ažurniji i kvalitetniji na dobrobit hrvatskim građanima. Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao posredničko tijelo, doprinijet će realizaciji ovoga projekta kako bi sustav bio što efikasniji, zaključio je ravnatelj  HZZ-a Ante Lončar.

DSC_9328

Cilj projekta „Jačanje administrativnih kapaciteta Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje“ je unaprijediti stručna znanja i opće vještine djelatnika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u svrhu povećanja učinkovitosti i kvalitete usluga, te dostupnosti relevantnih informacija i podataka korisnicima i javnosti. Projekt će se provoditi 14 mjeseci, a obuhvatit će najmanje 210 zaposlenika Zavoda.