Ministar Pavić na dodjeli ugovora za projekt „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“

Sport_1

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na svečanoj dodjeli ugovora za projekt „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“.

Na svečanosti su sudjelovali i državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan te zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport Krešimir Šamija.

Sport_4

U uvodnom obraćanju ministar Pavić naglasio je važnost projekta u integraciji djece i mladih u društvo, istaknuvši kako je sport jedan od najboljih integratora koji ujedinjuje naciju i doprinose razvoju društva.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je u okviru Europskog socijalnog fonda podignuta alokacija za program s 50 milijuna kuna na 100 milijuna te je podsjetio da su prvi ugovori za projekt potpisani za vrijeme službenog posjeta povjerenice Thyssen Hrvatskoj.

Sport_3

„Ovaj program je istaknut kao program dobre prakse za cijelu Europsku uniju. U ovaj program bit će uključeni različiti sportovi i različite skupine iz svih dijelova Hrvatske“, kazao je ministar i naveo kako je današnjom dodjelom u okviru programa dodijeljeno 50 milijuna kuna.

Sport_2

Govoreći o Europskom socijalnom fondu ministar je kazao da je Hrvatskoj na raspolaganju gotovo 13 milijardi kuna, da je jedan od prioriteta i socijalna uključenost u okviru kojeg se provode projekti poput „Zaželi“ kojim će se zaposliti 7.000 žena, projekt za produljeni rad vrtića vrijedan oko 300 milijuna kuna, te projekt za socijalnu uključenost djece i mladih kroz sport.