Ministar Pavić na konferenciji za medije: Broj nezaposlenih pao ispod 150.000. Kampanjom „Zaposli se u Hrvatskoj“ želimo aktivirati domaću radnu snagu

pressice-165

Poslije sjednice Vlade RH ministar Pavić održao je konferenciju za medije, na kojoj je govorio o točkama sa sjednice, o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti na radu, Godišnjem izvješću o radu Agencije za osiguranje radničkih tražbina za 2017. godinu te je još jednom pojasnio Izvješće o provedbi Smjernica za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2017. godine. Odgovarao je na pitanja novinara o tržištu rada i beneficiranom radnom stažu.

„Cilj je ove Vlade angažirati domaću radnu snagu i upravo radi toga je pokrenuta kampanja ‘Zaposli se u Hrvatskoj’“, podsjetio je. Naglasio je da je broj nezaposlenih na današnji dan pao ispod 150 tisuća te je konkretno sada 149 606 nezaposlenih osoba. Inicijativnom ‘Zaposli se u Hrvatskoj’ te se nezaposlene želi aktivirati, a istovremeno će se promovirati osobe koje su već iskoristile mjere aktivne politike zapošljavanje. Također će se osigurati i individualni pristup Zavoda za zapošljavanje. Ministar je istaknuo kako smo u 2017. godini imali treću najveću stopu rasta zaposlenosti u Europskoj uniji, a smanjen je i udio dugotrajno nezaposlenih.

Cijelu konferenciju možete pogledati ovdje.