Ministar Pavić na obilježavanju 15. obljetnice rada Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

302A0391

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je, u Opatiji, na svečanom obilježavanju 15 godina rada Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Tom prigodom ministar je kazao da je za djelovanje organizacija civilnog društva iz Europskog socijalnog fonda na raspolaganju oko 700 milijuna kuna, za projekte u kojima je civilno društvo nositelj te još nekoliko stotina milijuna kuna u kojima je civilno društvo partner.

„Time se doseže jedna milijarda kuna u sljedećih nekoliko godina za civilno društvo. Nacionalna zaklada ove će godine raspisati više natječaja nego što je dodijelila sredstva u svojih 15 godina postojanja“, istaknuo je.

302A0263

Nadodao je da su u tijeku najveći pojedinačni natječaj iz Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 80 milijuna kuna za tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj.

„Civilno društvo je najpropulzivniji i najfleksibilniji sustav te može brzo prepoznati društvene probleme. Organizacije civilnog društva tako postavljaju podlogu svim budućim vladama za izradu javnih politika“, zaključio je ministar Pavić.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u ovoj godini obilježava 15 godina djelovanja i sustavne podrške razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj. Od svog osnutka do danas putem 81 natječaja i druge suradnje poduprla djelovanje 5202 organizacije civilnog društva i u to uložila više od 500 milijuna kuna.

Tekst: Hina/MRMS

Foto: NZZRCD