Ministar Pavić na obilježavanju Dana Općine Lobor

DSC_1491

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, danas je sudjelovao na svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Lobor.

Pozdravljajući okupljene izrazio je zadovoljstvo što je ponovno u Općini Lobor, te u ime premijera i svoje osobno čestitao svima njihov dan.

Pohvalivši inicijative koje je iznijela načelnica Općine Ljubica Jembrih, ministar je izrazio uvjerenje da će se sinergijom rada Općine i Vlade realizirati neki od najavljenih projekata.

 

DSC_1445

Govoreći o aktivnostima Ministarstva rekao je da je jedan od prioriteta zapošljavanje, posebice u privatnom sektoru, te je dodao da Ministarstvo priprema specijalizirane programe zapošljavanja za žene, mlade i osobe s invaliditetom.

misa lobor 4

Uz to, ministar Pavić predstavio je i jedan od tih projekata, program zapošljavanja žena “Zaželi” koji je vrijedan više od 400 milijuna kuna, a kojim će se zaposliti više od 3000 žena.

DSC_1322

 

Na današnjoj svečanosti  dr. Franji Greguriću uručena je “Povelja počasnog građanina Lobora”, stoga mu je ministar tom prilikom zahvalio na doprinosu u stvaranju neovisnosti.

Prije svečane sjednice ministar Pavić prisustvovao je svetoj misi u crkvi svete Ane u Loboru.