Ministar Pavić na potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „e-Pristojbe“

MinistarstvoUprave

U Ministarstvu uprave danas je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „e-Pristojbe“ vrijedan više od 50 milijuna kuna.  Ugovor su potpisali ministar mr. sc. Marko Pavić u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava kao Upravljačkog tijela Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ i ministar uprave Lovro Kuščević.

Ministar Pavić istaknuo je da je projekt e-Pristojbe samo jedan u nizu projekata koji će unaprijediti i modernizirati javnu upravu. U okviru Europskog socijalnog fonda Hrvatskoj je na raspolaganju 13 milijardi kuna za društvene promjene, a 800 milijuna kuna predviđeno je za modernizaciju javne uprave, većinom kroz projekte digitalizacije.

MinistarstvoUprave_1

„Ovo je dosad najveće ulaganje u digitalizaciju javne uprave, više od 50 milijuna kuna. Ukupno smo do sada ugovorili 110 milijuna kuna, a do kraja godine će biti ugovoreno 220 milijuna kuna“, kazao je ministar.

Pojasnio je da će sustav e-Pristojbe integrirati preko 20 usluga na jednom mjestu, odnosno da će se kroz portal e-Građani moći izvršiti plaćanje pristojbi, a zatim će se, automatski kroz aplikaciju, sredstva raspoređivati po računima.

MinistarstvoUprave_3

„U sklopu mirovinske reforme omogućit ćemo, do kraja godine, promjenu i odabir obveznog mirovinskog fonda u sustavu e-Građani. Podsjetio bih da 98% građana ne odabire svoj mirovinski fond. Stoga ćemo pored izgradnje ove usluge, imati ulaganje od oko 100 milijuna kuna za programe financijske pismenosti“, naglasio je ministar Pavić i pojasnio da je cilj tih programa osvijestiti građane o važnosti odabira obveznog mirovinskoga fonda.