Ministar Pavić na Startup srijedi na ZŠEM-u

ZŠEM-2

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je na StartUP srijedi, projektu u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) i Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE), na kojoj je govorio o mjerama aktivne politike zapošljavanja i projektima za poticanje poduzetništva u okviru Europskog socijalnog fonda.

Obraćajući se studentima ministar Pavić istaknuo je da je Vlada ove godine izdvojila 2,5 milijardi kuna za poticanje zapošljavanja od kojih je 1,6 milijardi namijenjeno provedbi mjera aktivne politike zapošljavanja.

ZŠEM - 1

Među tim mjerama, pojasnio je ministar, dostupni su i poticaji za samozapošljavanje kojima se želi potaknuti nezaposlene osobe da pokrenu vlastiti posao. „ Ako ste nezaposleni i želite pokrenuti vlastiti posao možete dobiti 55 tisuća kuna, ukoliko se uzmete dvije osobe na SOR  potpora iznosi 70 tisuća kuna, a ako se udružite možete dobiti do 270 tisuća kuna“, izjavio je.

Ministar Pavić naglasio je da se broj osoba uključenih u mjeru „samozapošljavanje“ u odnosu na prethodnu godinu gotovo udvostručio, da je do početka rujna oko 7.500 nezaposlenih pokrenulo vlastiti posao te da se u okviru Europskog socijalnog fonda priprema projekt mentoriranja kako bi mjera bila efikasnija, a poslovni poduhvati nezaposlenih uspješnijih.