Ministar Pavić na svečanoj dodjeli ugovora za specijalističko usavršavanja liječnika opće, obiteljske medicine

DSC_7898

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas u Ministarstvu zdravstva na uručivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Specijalističko usavršavanje liječnika opće/obiteljske medicine“ koji je vrijedan oko 218 milijuna kuna.

Ministar Pavić istaknuo je da je riječ o projektu koji utjelovljuje bit Europskog socijalnog fonda jer s jedne strane obuhvaća zapošljavanje, a s druge strane unaprjeđuje usluge građanima.

DSC_7801

„Imamo 218 milijuna kuna za zapošljavanje oko 200 specijalizanata u Hrvatskoj. Iz Europskog socijalnog fonda osiguravamo im plaće za šest godina“ rekao je ministar i najavio projekt kojim će se financirati sustav mentorstva.

DSC_7884

Govoreći o sustavu pripravništva ministar je podsjetio da je ono ove godine ojačano kako mladi više u sustav ne bi ulazili na minimalnu plaću i bez zapošljavanja i prava iz radnog odnosa, da će njime biti obuhvaćeno oko 2000 osoba u sustavu zdravstva, a da će natječaji uskoro krenuti.

DSC_7746

„Ovo je hvalevrijedan projekt kojim želimo omogućiti mladima da ostanu u Hrvatskoj i da jačaju naše sustave“, zaključio je ministar.