Ministar Pavić susreo se s francuskom ministricom rada Pénicaud

ministar u Francuskoj 3

U okviru službenog posjeta Republici Francuskoj ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić održao je sastanak s francuskom ministricom rada Muriel Pénicaud.

Tom prilikom razmijenili su iskustva u provedbi mjera na području zapošljavanja, posebno mladih i dugotrajno nezaposlenih osoba, te su razgovarali o europskom radnom zakonodavstvu i važnosti Europskog socijalnog fonda po pitanju povećanja zaposlenosti. Ministri su se složili da Europski socijalni fond treba nastaviti razvijati, a Europskom stupu socijalnih prava pružiti punu podršku.

Ministrica Pénicaud prezentirala je ministru reformu radnog zakonodavstva koju Francuska provodi, stoga su u tom kontekstu razgovarali o važnosti dijaloga sa socijalnim partnerima.

Posjet RFrancuskoj2

Ministar Pavić održao je sastanak i s Nathalie Nikitenko, delegatkinjom za europske i međunarodne poslove Glavnog tajništva za europske poslove. Razgovarali su o reformi strukovnog obrazovanja i unaprjeđivanju sustava cjeloživotnog obrazovanja, te su istaknuli je usklađivanje tržišta rada i obrazovanja ključan alat u borbi protiv nezaposlenosti.

medef

Na kraju dvodnevnog posjeta Francuskoj ministar Pavić susreo se je s predstavnicima udruge francuskih poslodavaca MEDEF s kojima je razgovarao o važnosti razvoja socijalnog dijaloga u tripartitnim tijelima vlade, sindikata i poslodavaca.