Ministar Pavić: Ulaganje u razvoj i unaprjeđenje ljudskih potencijala ključno je za tržište rada

DSC_1970

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava danas je u hotelu Westin održana konferencija  „HR Employee Engagement & Retenation: Privuci i zadrži“ u organizaciji časopisa Lider na kojoj je sudjelovao ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić.

„Ulaganje u razvoj i unaprjeđenje ljudskih potencijala je danas ključno na tržištu rada. U samo pet godina tržište rada bitno se promijenilo, a izazove i probleme s kojima se suočavamo u Hrvatskoj imaju i druge zemlje. Moramo pronaći načina da zadržimo ljude u Hrvatskoj, da poslovi koji se nude budu poslovi dodane vrijednosti i da razvojem ljudskih potencijala uspijemo povećati produktivnost“, poručio je ministar na početku konferencije.

Govoreći o trendovima na tržištu rada naglasio je da je je zabilježen rast plaća, da je prosječna plaća u zadnje dvije godine porasla za 710 kuna, da će minimalna plaća s 1.1. biti 3000 kuna te da Hrvatska ima treću ili četvrtu stopu rasta zaposlenosti u Europskoj uniji, odnosno 71.000 zaposlenih više.

DSC_1869

„U zadnje dvije godine uložili smo 4,5 milijardi kuna u razvoj tržišta rada. Većina novaca odlazi na mjere aktivne politike zapošljavanja koje smo redefinirali kako bi odgovorili potrebama tržišta rada“ rekao je ministar i posebno naglasio da su značajno povećana sredstva za mjeru samozapošljavanje koju je ove godine, do sada, koristilo 6.000 osoba što je dvostruko više nego godinu dana ranije.

Uz to, ministar je napomenuo da je, u okviru redefiniranja mjera, osnaženo pripravništvo kojim država sufinancira 50% plaće bez gornjeg ograničenja, a da je promjenom paradigme Zavoda za zapošljavanje on postao puno proaktivniji. Spomenuvši pri tom da su uoči ove turističke sezone anketirani svi nezaposleni, da je dvadesetak tisuća izrazilo spremnost za rad u sezoni te su na Danima poslova u turizmu spajani s poslodavcima, a anketa se provodi i ove godine.

DSC_1825

Ministar je istaknuo da su u okviru Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ osigurana značajna sredstva za razvoj ljudskih potencijala. Primjerice za 17.000 STEM stipendija.

„Mnoga istraživanja pokazuju da su za tržište rada 21. stoljeća ključne financijska pismenost, digitalna pismenost i rješavanje problema, kompetencije i znanja koje donosi STEM“, rekao je.

Osvrnuo se i na promjene u mirovinskome sustav koje će svim umirovljenicima, osim korisnicima obiteljske mirovine, omogućiti rad na pola radnog vremena uz mirovinu, čime se, s obzirom na nedostatak kvalificirane radne snage, osigurava dodatna radna snaga.

DSC_1844

Naveo je i da je cilj ove Vlade aktivirati domaću radnu snagu, stoga je pokrenuta kampanja „Zaposli se u Hrvatskoj“ te da je u tom pogledu pokrenut program „Zaželi“ vrijedan oko milijardu kojim će se zaposliti oko 7.000 žena koje će brinuti za oko 35 tisuća starijih kućanstava, a najbolje od njih educirat će se za samozapošljavanje.

„Ključ daljnjeg razvoja je cjeloživotno obrazovanje. Up-skilling i re-skilling bit će jedan od prioriteta predsjedanja EU-om 2020. u formratu vijeća“, kazao je ministar i najavio da se od 2021. planira program koji bi se financirao iz Europskog socijalnog fonda za cjeloživotno obrazovanje radnika budući da samo 3% hrvatskih građana sudjeluje u programima cjeloživotnog obrazovanja.