Ministarstvu pravosuđa dodijeljeno više od 91 milijun kuna za provedbu projekta „Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj“

Zagreb, 30.07.2018. - Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić (L) i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković (D) potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava "Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj“. Provedbom tog projekta iz Europskog socijalnog fonda financirat će se aktivnosti čiji je cilj osiguranje učinkovitijeg, modernijeg i profesionalnijeg pravosuđa kroz nadogradnju pravosudnih IT sustava, nabavu opreme za sudove i državna odvjetništva. foto HINA /Zvonimir KUHTIĆ/ zk

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković potpisali su danas Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava „Unaprjeđenje i modernizacija pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj“ ukupne vrijednosti 91.075.250,00 HRK.

Riječ je o projektu koji se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda, a u okviru kojega će se financirati aktivnosti čiji je cilj osiguranje učinkovitijeg, modernijeg i profesionalnijeg pravosuđa kroz nadogradnju pravosudnih IT sustava, nabavu opreme za sudove i državna odvjetništva te unaprjeđenje procesa poslovanja.

Ministar Pavić naglasio je da će se u okviru projekta nabaviti IT oprema, posebice speech to text konverteri te da će oko 800 pravosudnih djelatnika proći edukaciju.

H20180730000359

„Europski socijalni fond ima 13 milijardi kuna za unaprjeđivanje društvenih procesa, više od 800 milijuna kuna za informatizaciju državne i javne uprave, a 170 milijuna kuna je alocirano za Ministarstvo pravosuđa. Danas je dodijeljeno više od 91 milijun kuna“, kazao je ministar.

Govoreći o važnosti projekta istaknuo je da će se njegovom provedbom bitno unaprijediti i modernizirati sustav pravosuđa koji je jedan od bitnih komponenata Europskog socijalnog fonda.

Ministar Bošnjaković apostrofirao je da će se provedbom projekta učiniti važni iskoraci ka bržem, boljem i modernijem pravosuđu.

Foto: Hina