Ministru Paviću dodijeljena povelja „Ivančica“

DSC_1727

Kao izaslanik predsjednika Vlade ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je na danas u koncertnoj dvorani „Lisinski“ na  tradicionalnom obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u organizaciji Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom koja je ujedno obilježila 72. godišnjicu osnutka. Tom prigodom ministru je  uručena  povelja „Ivančica“, priznanje URIHO-a za izuzetan doprinos u aktivnostima na provođenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

U svome govoru ministar Pavić istaknuo je da je Vlada pouzdani partner udrugama osoba s invaliditetom, da je za sljedeću godinu osigurala gotovo milijardu kuna za bolje uvjete života osoba s invaliditetom te 300 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

DSC_1730

Ministar Pavić podsjetio je da će od 1. siječnja iduće godine država preuzeti osnivačka prava nad centrima za profesionalnu rehabilitaciju što će omogućiti daljnje, kvalitetnije, poticanje zapošljavanja i razvoj zaštitnih i integrativnih radionicu te je naposljetku čestitao Međunarodni dan osoba s invaliditetom.