Održana 115. sjednica Vlade

DSC_6861

Na 115. sjednici održanoj u četvrtak u Banskim dvorima Vlada Republike Hrvatske usvojila je Prijedlog odluke o dopunama Odluke o namjeni korištenja sredstava ostvarenih od povrata mirovina u postupku preračuna mirovina primjenom međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju s državama nastalim na području bivše Jugoslavije.

Predstavljajući prijedlog odluke ministar Pavić kazao je da je procesom razdruživanja Jugoslavije Republika Hrvatska preuzela isplatu mirovina građana za one godine koje su proveli radeći u drugim državama. Potpisanim međunarodnim ugovorom o socijalnom osiguranju s državama bivše Jugoslavije dogovoren je povrat sredstava te na sastanku direktora zavoda za mirovinsko osiguranje, koji je prošle godine održan u Sarajevu, dogovoreni su iznosi koje druge države duguju Republici Hrvatskoj.

„Ovom odlukom proširujemo mogućnost korištenja prikupljenih sredstava koji dolaze od uplata drugih država u postupku preračuna mirovina za dokupljene mirovine Royal osiguranja. Dospjele, dokupljene mirovine građanima će biti isplaćene u nekoliko rata sljedeće dvije godine“, pojasnio je.

Foto: Vlada RH