Održana 90. sjednica Vlade Republike Hrvatske

VRH_sjednica

Na 90. sjednici Vlade usvojen je Prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za sklapanje ugovora temeljem Okvirnog sporazuma za nabavu poštanskih usluga za potrebe Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, te zaključak o Memorandumu o suglasnosti između Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Republike Hrvatske i Ministarstva socijalne politike Ukrajine o suradnji u području rada i socijalne politike

Obrazlažući Prijedlog odluke ministar Pavić pojasnio je da je u skladu s financijskim planom i planom nabave za 2018. HZMO-a, Središnji državni ured za središnju javnu nabavu proveo postupak za nabavu poštanskih usluga s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma vrijednog oko 19,5 milijuna kuna. Budući da prema statutu Zavoda ravnatelj ne može bez prethodne suglasnosti Upravnog vijeća i Vlade sklapati ugovore čija je vrijednost veća od pet milijuna kuna, potrebna je suglasnost Vlade.

Ministar Pavić istaknuo je da je 19. ožujka boravio u radnom posjetu Ukrajini u okviru kojega je potpisan Memorandum o suglasnosti između Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Republike Hrvatske i Ministarstva socijalne politike Ukrajine na području politike tržišta rada, odnosno pitanja zapošljavanja, te području mirovinskoga osiguranja, odnosno socijalne zaštite i sustavu socijalne sigurnosti.

Istaknuo je da se tijekom posjeta susreo se i s predsjednikom Ukrajine Volodymyrom Groysmanom s kojim je razgovarao o tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja ukrajinskih radnika u RH. U okviru tog posjeta dogovorena je i suradnja zavoda za zapošljavanje.

Zaključak Vlade RH u vezi s Memorandumom o suglasnosti između Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Republike Hrvatske i Ministarstva socijalne politike Ukrajine o suradnji u području rada i socijalne politike

Foto: Vlada RH