Održana sjednica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe

DSC_0197

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na 9. sjednici Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe na kojoj se razgovaralo o mirovinskoj reformi, odnosno izmjenama paketa mirovinskih zakona koji su u Hrvatskom saboru prošli prvo čitanje.

Uoči drugog čitanja ministar Pavić predstavnicima Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe ponovio je glavne ciljeve mirovinske reforme: osigurati financijsku održivost sustava, omogućiti veće mirovine i ispraviti nejednakosti različitih generacija umirovljenika.

DSC_0200

Podsjetio je da će najniže mirovine od 1. srpnja iduće godine porasti za 3,13%, da su prijedlogom proračuna za 2019. godinu predviđena sredstva za novu indeksaciju mirovina te da se u okviru reforme za buduće umirovljenike jača drugi mirovinski stup.

DSC_0174

Na sjednici Vijeća sudjelovali su i državna tajnica Majda Burić, pomoćnica ministra Melita Čičak, predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske, Ministarstva financija, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

DSC_0181