Okrugli stol o razvoju društvenog poduzetništva

DSC_3298

Državna tajnica Katarina Ivanković Knežević sudjelovala je u Hrvatskoj udruzi poslodavaca na okruglom stolu „Razvoj društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj“ koji su organizirali Centar UP2DATE i Udruga VISOKI JABLJANI.

U svom je izlaganju spomenula kako su društveni poduzetnici tek pojedinci za koje su se u posljednje vrijeme počela osiguravati financijska sredstva iz europskih fondova. Istaknula je projekte i natječaje koji se planiraju u ovoj godini, kao „Jačanje poslovanja za društveno poduzetništvo – faza I.“ koji će biti objavljen do kraja ožujka 2018. Poziv je planiran u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020“, a vrijedit će 40 milijuna kuna.

DSC_3221 – kopija

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Ministarstvom hrvatskim branitelja priprema poziv i za braniteljsku populaciju društvenih poduzetnika, koji se očekuje do rujna.

Ivanković Knežević govorila je i mjerama aktivne politike zapošljavanja, unutar kojih bi mjera za samozapošljavanje mogla biti zanimljiva svim budućim društvenim poduzetnicima, jer ona omogućava udruživanje u zadruge te sredstva i do 270 tisuća kuna.