Potpisan Dodatak I. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike

Naslovnica

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava danas je potpisan Dodatak I. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike. U ime Vlade Republike Hrvatske  Dodatak je potpisao ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, a u ime sindikata Dubravko Jagić, predsjednik  Sindikata policije Hrvatske, Zdravko Lončar predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike sklopljen je 9. studenoga 2017. godine te je člankom 35. ugovoreno da će se o visini osnovice za izračun plaća državnih službenika i namještenika za svaku sljedeću kalendarsku godinu pregovarati prije donošenja smjernica ekonomske i fiskalne politike za naredno razdoblje i ugovoriti dodatkom tom ugovoru.

KU

Podsjećamo, nakon što je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 19. srpnja 2018. donijela Odluku o pokretanju pregovora i imenovala svoj pregovarački odbor, tijekom jeseni su trajali pregovori te su se ugovorne strane sporazumjele o uvećanju osnovice za izračun plaća od 01. siječnja 2019. godine za 3%, a od 01. rujna 2019. godine još 2%.