Predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatska gospodarska komora ljetos su započeli s nizom predstavljanja mjera aktivne politike zapošljavanja poslodavcima u cijeloj Hrvatskoj. Nakon predstavljanja u Šibeniku, Rijeci i Splitu, sljedeće će se predstavljanje održati u Zagrebu, u srijedu, 5. rujna 2018., u Hrvatskoj gospodarskoj komori (Draškovićeva 45), s početkom u 10 sati.

Mjere će predstaviti ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić sa suradnicima, a nazočnima će se obratiti predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović te predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich.

Posebno će biti prezentirana mjera pripravništva, koja je početkom ove godine redefinirana, upravo kako bi odgovorila novim izazovima na tržištu rada. U okviru te mjere poslodavci primaju potporu od 50% troška bruto 2 plaće, a iznos, odnosno visina plaće nije limitirana te je posebno namijenjena poslovima s dodanom vrijednošću.

Predstavit će se i mjera osposobljavanja na radnom mjestu za osobe s isključivo završenom srednjom školom ili bez završene osnovne škole koje nemaju radno iskustvo za obavljanje poslova za koja će se osposobljavati, i za osobe koje su izgubile znanja i vještine potrebne za rad u zvanju za koje su se obrazovale. Osigurano je 7000 kuna za obrazovanje svakoga zaposlenika.

Glavni cilj mjera je omogućiti poslodavcima da na brz i učinkovit način osiguraju adekvatnu radnu snagu i poboljšaju konkurentnost na tržištu rada. Sudionici će na jednom mjestu dobiti sve informacije o procedurama, visinama potpora i mogućnostima korištenja mjera u skladu s potrebama.

*Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti uvodne govore, a izjava za medije održat će se u 9:50 sati.