Sastanak ministra Pavića s predstojnicima ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

DSC_3982hd

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava održan je sastanak ministra mr.sc. Marka Pavića i predstojnika regionalnih i područnih ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Cilj sastanka je razmjena iskustva i informiranje o aktivnostima koje se provode u regionalnim i područnim uredima, posebno u pogledu provedbe mjera aktivne politike zapošljavanja.

Naglašena je potreba jačanja posredništva Zavoda i rada s poslodavcima, te je dogovorena uspostava koordinacije za praćenje mjera.

Pozdravljajući predstojnike ministar je istaknuo da je za paket mjera aktivne politike zapošljavanja ove godine izdvojeno 1,6 milijardi kuna što je za 100 milijuna kuna više nego 2017., stoga je cilj kroz koordinacije raspraviti mogućnosti njihove bolje prilagodbe potencijalnim korisnicima.

Uz to, ministar Pavić je zahvalio predstojnicima na njihovom doprinosu u organizaciji Dana poslova u turizmu, te na provedbi ankete među nezaposlenima o spremnosti za rad u sezoni.

Na sastanku su sudjelovali i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević, pomoćnica Marija Knežević Kajari, pomoćnik Luka Rajčić, ravnatelj Zavoda Ante Lončar i zamjenica ravnatelja Marina Nekić.