Sastanak s članovima Gospodarsko-socijalnog vijeća

ministar-GSV

U Banskim dvorima danas je održan sastanak predstavnika Vlade Republike Hrvatske s članovima Gospodarsko-socijalnog vijeća. Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na sastanku su sudjelovali su i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministar uprave Lovro Kuščević,  ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić,  te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

gsv1

Nakon sastanka ministar Pavić, kao predsjednik GSV-a, u izjavi za medije istaknuo je da je riječ o sastanku koji je održan na inicijativu predsjednika Vlade, koji predstavlja korak prema jačanju suradnje između Vlade i socijalnih partnera, te da će se ubuduće održavati svakih šest mjeseci.

„Ovakvim modelom socijalnog dijaloga željelmo ranije uključiti socijalne partnere u procese donošenja zakona“, zaključio je.

gsv2

Sastanak s članovima Gospodarsko-socijalnog vijeća održan je uoči socijalnog summita u Gothenburgu na kojem će se usvojiti proklamacija o Europskom socijalnom stupu.

Foto: Vlada Republike Hrvatske