Odradio/la sam stručno osposobljavanje na osnovu svog srednjoškolskog (SSS) obrazovanja te sam položio/la (Državni) stručni ispit. U međuvremenu sam diplomirao/la na fakultetu te stekao/la visoku stručnu spremu (VSS). Zanima da li se mogu ponovno uključiti u mjeru stručnog osposobljavanja na osnovu svog VSS zvanja?

Stručno osposobljavanje za rad je jednokratna mjera koja ima za cilj nezaposlenim osobama bez radnog iskustva u zvanju za koje su se školovali osigurati ulazak na tržište rada i putem te mjere omogućiti stjecanje radnog iskustva i polaganje stručnih ispita kako bi ta osoba bila što konkurentnija na tržištu rada.  Cilj ovog Ministarstva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje je uključivanje što većeg broja nezaposlenih osoba u mjeru stručnog osposobljavanje te smatramo da zbog ograničenosti financijskih sredstava nije u redu da jedna osoba dvaput koristi spomenutu mjeru.

Na koji će se način plaćati i obračunati putni troškovi za stručno osposobljavanje? Hoće li se plaćati puna cijena prijevoza? Da li je potrebno priložiti račun ili potvrdu od prijevoznika ili broj prijeđenih kilometara, ukoliko putujemo automobilom?

Svaka osoba koja se stručno osposobljava mora potpisati Ugovor o međusobnim pravima i obvezama s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, jer je to dokument na temelju kojeg se donosi Rješenje o pravu na novčanu pomoć. Prilikom sklapanja Ugovora svaka je osoba dužna priložiti i dokaz o stvarnom trošku prijevoza na način da priloži kupljenu mjesečnu kartu ili pribavi potvrdu prijevoznika koji posluje na tom području o cijeni mjesečne karte, čime će trošak prijevoza postati dijelom Rješenja o pravu na novčanu pomoć. Važno je samo naglasiti da je najviši mogući iznos za troškove prijevoza 1.000,00 kuna, bez obzira na to koliko prijevoznika osoba koristi za dolazak na radno mjesto.

Primjer: Samobor – Zagreb – Samobor – osoba donosi račun ili potvrdu o cijeni mjesečne karte autoprijevoznika koji vozi na području grada Samobora te račun ili potvrdu ZET-a o cijeni mjesečne karte -> 600,00kn (samoborski autoprijevoznik) + 360,00kn (ZET) = 960,00kn odobrenih za prijevoz.

Što će se dogoditi s programom stručnog osposobljavanja nakon ulaska u Europsku uniju, 1. srpnja 2013. godine? Hoće li se mjera prestati provoditi?

Mjera stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa neće se prestati provoditi. Naknada od 1.600,00 kuna će biti uvećana za stvarne troškove prijevoza i to već od 1. srpnja 2013. za sve korisnike – kako za one koje se nalaze u mjeri, tako i za one koji će tek ući u mjeru. Kako bi dodatno osnažili zapošljavanje mladih osoba uključenih u stručno osposobljavanje, jedna od novih mjera je mogućnost dodjele poticaja za zapošljavanje poslodavcu za osobu koja se kod njega stručno osposobljavala (naglašavamo kako je ova mjera moguća samo za poslodavce koji nisu financirani iz državnog proračuna).

Što će se dogoditi s postojećim mjerama za mlade nakon 1. srpnja 2013.? Hoće li one biti zamijenjene?

Mjere aktivne politike zapošljavanja ostat će na snazi i nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Naime, Europska unija daje smjernice za provedbu politika zapošljavanja, a svaka država članica zasebno donosi svoje nacionalne planove zapošljavanja i provodi ih putem mjera aktivne politike zapošljavanja.

Tako Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava radi na nadopuni mjera aktivne politike zapošljavanja, posebno onih mjera koje se tiču mladih nezaposlenih osoba. Tako još jednom naglašavamo da te nadopune neće poništiti ili zamijeniti mjere koje se trenutno provode, a koje uključuju sve dobne skupine.

Nadopune mjera donose se sukladno preporuci EU – „Garanciji za mlade“ – čiji cilj je u roku od 4 mjeseca od nastupanja nezaposlenosti ili završetka obrazovanja ponuditi zaposlenje, daljnje obrazovanje, naukovanje ili vježbeništvo za sve mlade osobe do 25 godina starosti. Države članice  mogu se odlučiti i na povećanje roka na 6 mjeseci, što će Republika Hrvatska i napraviti, budući da se 2/3 mladih koji se zaposle iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje zaposle u roku od 6 mjeseci bez dodatnih intervencija. „Garancija za mlade“ se službeno u EU provodi od 1. siječnja 2014., ali u Hrvatskoj smo odlučili da je započinjemo provoditi već od 1. srpnja ove godine te smo proširili dobnu granicu na 29 godina za sve nezaposlene mlade osobe, kako bi omogućili dostupnost mjera što većem broju osoba.

Stranica 1 od 3123
Ovo djelo, čiji je autor Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, ustupljeno je pod licencom Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0.