U Čakovcu održana 171. sjednica Vlade Republike Hrvatske

Čakovec, 25.7.2019 - Vlada RH je u Čakovcu održala sjednicu na kojoj je odlučivala o tri milijarde kuna vrijednim projektima investiranja u Međimurje, od kojih se većina odnosi na infrastrukturu. Na slici Vesna Bedeković, Josip Aladrović, Gari Cappelli i Tomislav Ćorić.
foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ua

Vlada Republike Hrvatske održala je danas u Čakovcu 171. sjednicu na kojoj su predstavljena izvješća o dosad učinjenom te budućim projektima u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji.

U izvješću Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, ministar Aladrović napomenuo je da je Vlada Republike hrvatske u prve dvije godine mandata izdvojila 4,5 milijarde kuna za programe poticanja zapošljavanja, a ove godine su osigurane i dodatne dvije milijarde kuna za isto od čega 1,5 milijarda kuna za mjere aktivne politike zapošljavanja.

Ministar Aladrović također je istaknuo da je u Međimurskoj županiji u periodu od 2017. do sredine 2019. godine mjerama aktivne politike zapošljavanja uključeno 2710 osoba te isplaćeno gotovo 84 milijuna kuna te 5 milijuna kuna poticaja za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

„U periodu od listopada 2016. do srpnja 2019. godine na području Međimurske županije ugovorilo ukupno 64 projekta ukupne vrijednosti preko 110 milijuna kuna, u području socijalnog uključivanja sklopljenoj e ukupno 27 ugovora vrijednosti 67 milijuna kuna, u području obrazovanja i cjeloživotnog učenja sklopljeno je 10 ugovora vrijednosti gotovo 33 milijuna kuna, a u području dobrog upravljanja sklopljena su 4 ugovora ukupne vrijednosti 5,2 milijuna kuna“, zaključio je ministar.

 

Foto: HINA