U Puli održana 114. sjednica Vlade

IMG_4921

Vlada Republike Hrvatske održala je danas u Puli 114. sjednicu na kojoj je prihvaćen Prijedlog odluke o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za prodaju nekretnina – poslovnih prostora u Puli.

Kako je pojasnio ministar Pavić, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje suvlasnici su nekretnine u centru Pule od oko preko 1.500 metara kvadratnih. Stanje tih nekretnina je nezadovoljavajuće, a budući da se nalazi unutar zaštićene, spomeničke jezgre Pule predlaže se prodaja te nekretnine koja je procijenjena na 15,6 milijuna kuna.

Ministar Pavić osvrnuo se i na podatke o zaposlenosti i nezaposlenosti u Hrvatskoj i Istri. Kazao je da je nezaposlenost u Hrvatskoj pala na 7,9%, da imamo 130.000 nezaposlenih, ali da istovremeno, prema podacima Eurostata, u drugom kvartalu imamo jedan od većih rasta zaposlenosti u EU.

„Zaposlenost u srpnju u Istri veća je za 3,2% nego godinu dana ranije, a stopa nezaposlenosti u srpnju iznosila je 2,3%“, rekao je ministar i nadodao da je Istarska županija aktivna u pogledu mjera zapošljavanja, gdje 70% potpora za mjeru stalni sezona odlazi u Istru.

Govoreći o korištenju fondova Europske unije ministar je iznio podatak da je Istarska županija iz Europskog socijalnog fonda ugovorila više od 60 milijuna kuna.

Foto: Vlada Republike Hrvatske