Ministar Josip Aladrović preuzeo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava

DSC_0903

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u ponedjeljak, 22. srpnja 2019., obavljena je primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra mr.sc. Marka Pavića i novoimenovanog ministra rada i mirovinskoga sustava Josipa Aladrovića kojemu je Hrvatski sabor u petak iskazao povjerenje.

Prilikom primopredaje ministar Aladrović zahvalio je novoimenovanom ministru regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Paviću na postignutim rezultatima i realiziranim projektima. U pratnji suradnika ministar Pavić zahvalio je ministru Aladrović na dosadašnjoj suradnji te mu zaželio puno uspjeha u budućem radu.

„Zahvaljujem ministru Paviću na dosadašnjoj suradnji. Puno je započetih projekata koje ćemo uspješno realizirati, ali i izazovima s kojima ćemo se suočiti. Među prvim aktivnostima svakako će biti poziv socijalnim partnerima na dijalog i obnovu Gospodarsko-socijalnog vijeća u okviru kojeg ćemo otvorenim dijalogom i partnerstvom nastaviti suradnju na bitnim društvenim pitanjima“, istaknuo je ministar Aladrović.

Prije imenovanja, ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, obnašao je dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Ministar Aladrović diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2014. završio poslijediplomski studij „Vodstvo“.