Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“ vrijedan 40 milijuna kuna

Naslovna_eUpisi

U Ministarstvu uprave danas je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“ vrijedan 40 milijuna kuna. Ugovore su potpisali ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, ministar uprave Lovro Kuščević i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, a na svečanom potpisivanju sudjelovala je i ministrica znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Blaženka Divjak te ravnatelj CARNET-a Goran Kezunović kao partneri u projektu.

Ministar Pavić naglasio je da Europski socijalni fond pruža 14 milijardi kuna za različite reforme u Republici Hrvatskoj kroz četiri prioriteta: zapošljavanje, socijalna inkluzija, obrazovanje i dobro upravljanje.

web

„Unutar dobrog upravljanja na raspolaganju nam je 800 milijuna kuna sredstava za digitalizaciju državne i javne uprave. Ovim ugovorom, uz sedam ranije potpisanih, ugovorili smo 240 milijuna kuna različitih projekata digitalizacije koje bi trebali unaprijediti državnu i javnu upravu i doprinijeti principu dobrog upravljanja. Vjerujem da će ovaj projekt olakšati našim građanima upise kroz cijelu vertikalu obrazovanja“, kazao je ministar Pavić i nadodao da će se nastaviti s tempom ugovaranja projekata.

DSC_5823

Govoreći o uspješnoj međuresornoj suradnji i korištenju sredstava Europskog socijalnog fonda, ministar je naglasio da je ugovorenost sredstava Fonda u prošloj godini s 35% na 66% te da je to dobar smjer kako koristiti ta sredstva kako bi se olakšao život građana.

DSC_5856

Kroz spomenuti projekt razvit će se i unaprijediti sedam novih usluga:

  1. E-Matica;
  2. Prijave i upisi u ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja;
  3. Prijave i upisi u osnovne škole;
  4. Prijave i upisi u srednje škole;
  5. Prijave i upisi u učeničke domove;
  6. Prijave na visokoškolske ustanove i registar državne mature
  7. Nacionalni informacijski sustav obrazovanja odraslih