U Rovišću potpisan novi ugovor za „Zaželi“

Naslovna

U općini Rovišće danas je potpisan novi ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava za program zapošljavanja žena „Zaželi“. Ugovor za projekt vrijedan 2.426.788,04 HRK potpisali su ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Projekt „Da – želim posao“ ima za cilj povećanju mogućnosti zapošljavanja žena i osigurati im pristup tržištu rada, odnosno omogućiti zapošljavanje i unaprijediti radni potencijal nezaposlenih žena s nižom razinom obrazovanja i teže zapošljivih. U okviru projekta zaposlit će se 10 žena koje će pružati potporu i podršku  za 40 starijih osoba, odnosno osoba u nepovoljnom položaju sljedeće dvije godine.

DSC_0889

Ministar Pavić ponovio je da je program Zaželi jedan od najvećih projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda vrijedan milijardu kuna u okviru kojeg će se zaposliti 7 tisuća žena. Istaknuo je da je program prepoznat od strane Europske komisije te da su druge zemlje, poput Austrije i Irske, izrazile želju za njegovom implementacijom.

DSC_0844

Spomenuo je da je alokacija za projekt s prvotnih 400 milijuna kuna povećana na milijardu kuna te da je njime učinjen značajan iskorak ne samo u zapošljavanju 7000 žena koje su u nepovoljnom položaju na tržitu rada već i u programu deinstitucionalizacije kroz pomoć starijim kućanstvima u lokalnim zajednicama.

S današnjim potpisivanjem, u okviru projekta Zaželi“, ugovoreno je 292 projekata na kojim će se zaposliti se 5.882 žena.